Power-Cal Rundveehouderij

                      

 

Power-Cal is een speciaal gedroogde, poreuze kalksoort. Doordat Power-Cal poreus is, is de werking vergelijkbaar met die van een spons. Het kan zeer goed vocht opnemen en laat het hierna weer los. Het doel van Power-Cal is om de ligplaatsen droog te houden en de pH te verhogen. Een groot voordeel van Power-Cal ten opzichte van andere producten is dat het veel minder stuift. Minder stof is positief voor zowel de koeien als voor uzelf. Power-Cal is niet verschralend voor spenen of huid. In tegenstelling tot sommige andere kalksoorten, geeft Power-Cal geen stikstof-vervluchtiging in drijfmest.
Voor meer informatie over stikstofvervluchtiging, klik op deze link

We hebben voor gebruik in de rundveehouderij 2 soorten: Power-Cal en Power-Cal F. Het enige verschil tussen deze 2 soorten is de maalfijnheid. De maalfijnheid van de Power-Cal F zit tussen de Power-Cal en Power-Cal XF (varkenshouderij) in.


Power-Cal voor rundvee is verkrijgbaar in bigbags van 1.000kg of in zakgoed van 25kg.
Power-Cal F is uitsluitend verkrijgbaarin bigbags van 1.000kg.

Er zijn diverse toepassingen voor het gebruik van Power-Cal in de rundveehouderij.
Klik hier voor gebruik.Dit zijn alleen enkele adviezen voor toepassing van Power-Cal. Ieder kan naar eigen inzicht die dosering op zijn bedrijfsomstandigheden afstemmen.


Heeft u vragen over de toepassing van Power-Cal, dan staan wij te allen tijden tot uw beschikking.

U kunt ons ook via e-mail bereiken: info@power-cal.nl